Nieuws

De Buurtbus rijdt weer vanaf 2 juni 2020 met in achtneming van de volgende restricties als gevolge van het Coronavirus (Covid19):

– Mondkapje is verplicht vanaf de leeftijd van 13 jaar en ouder.

– Geen kaartverkoop in de bussen – u kunt alleen reizen met een OV-kaart

– Chauffeur zal geen assistentie verlenen bij in- en uitstappen

– Het aantal zitplaatsen is teruggebracht i.v.m. de 1,5 meter-regel tot 6 (i.p.v. 8) plaatsen.

Op 25 augustus 2019 is de concessie van het openbaar vervoer in onze regio overgegaan van Connexxion naar EBS.

Dit houdt in dat de Buurtbus, die door de concessiehouder wordt gefaciliteerd, hier ook direct mee te maken heeft.

Het voornaamste dat u als passagier van deze wisseling merkt is dat wij u met nieuwe en modernere bussen vervoeren. De nieuwe bussen rijden echter pas een paar weken na de ingangsdatum. Tot die tijd zullen wij u vervoeren met tijdelijke bussen die summier als Buurtbus herkenbaar zullen zijn. Deze bussen hebben evenals de definitieve bussen een rode balk aan de bovenzijde.

Het oude lijnnummer 484 is, vanwege het feit dat de R-Net bussen in heel Nederland een nummer in de 400-serie hebben, aangepast in lijnnummer 284.

Onze bekende service blijft echter hetzelfde als altijd!

We rijden nu met twee bussen, die allebei ‘s ochtends vertrekken uit Pijnacker. De een richting Nootdorp, de andere richting Delfgauw/Oude Leede en sinds 2016 naar NS-Station Ypenburg. Op deze wijze rijden beide bussen een groot ‘rondje’, waarin ze steeds een uur na elkaar rijden en alle kernen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ten minste eenmaal per uur aandoen. Zie de dienstregeling pagina voor meer informatie.

OV-Chipkaart
Met ingang van 1 januari 2018 kun je in de buurtbus alleen nog betalen met de OV-chipkaart of met de bankpas/creditkaart. Contant betalen is niet meer mogelijk.

OV-Chipkaart